About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Blog Archive

Friday, December 25, 2009

Zaman Dahulu Kala...

Mood : Bermain tag sebelum tidur...






Dh lama jugak Nissa x bermain tag kat blog ni... Hari ni disebabkan terlebih rajin nk menghapdet blog, Nissa jawab jugaklah tag yg disumbangkan khas oleh Syafiq ni... Waduh, agak susah sikit utk Nissa mengingat kembali zaman muda-mudi dulu... Al maklumlah usia semakin meningkat, daya ingatan semakin berkurang...



Nama penuh :

Nur Khairunnissa' binti Akmal


Tarikh lahir :

21 November 1989

Tempat anda dibesarkan :
Sungkai, Perak Darul Ridzuan


Siapakah nama kawan rapat anda semasa kecil :
Kak Fauzana dgn abg Mamat

Apakah nama permainan anda yang anda ingat semasa kecil-kecil :

Main pondok-pondok, main polis sentri, main nyorok-nyorok, main guli, main batu seremban... Lepas bermain tu habis bersepah laman depan rumah...


Kalau anda bergaduh dengan kawan anda, apakah perkataan yang anda akan sebut kepadanya :
"Ibu xkasik main sama-sama hari ni..."


Boleh caya ke Nissa cakap macam tu sedangkan dalam hati tu nk je keluar rumah main sama-sama... Esoknya baik la pulak, terus boleh main... Kira tempoh bergaduh tu cuma sehari jela...


Di kawasan manakah yang menjadi tempat anda bermain :

Laman makcik jiran sebelah rumah... Masa ni duduk kat Felda Trolak Timur...


Apakah cita-cita anda semasa kecil :

Suri rumah sepenuh masa Hehehe, bukanlah... Nissa nk jadik cikgu aje...



Apakah kartun yang anda gemari semasa kecil :

Suka tgk citer Disney... Masa zaman dulu, tgk citer Disney ni guna tape aje... Yg paling Nissa suka citer Pinokio dgn Cinderella...


Makanan ringan apakah yang anda borong di kedai :

Keropok perisa durian... Apa ntah nama keropok tu, tp mmg rasa durian pun...


Nyatakan nama kawan anda semasa kecil yang anda teringin sangat berjumpa :
Urm, kawan masa tadika tp nama diorang Nissa dh lupa la... Hehehe...


Apakah gelaran anda semasa kecil :

Icah... Mmg betul-betul shortform nama tu...


Nyatakan seberapa banyak rakan bloggers anda yang anda ingin tahu zaman kanak-kanaknya :
Semua followers blog Nissa dan orang yg membaca entri ni sila jawab ini tag jugak ye...





Xsalah kalau berkongsi, sharing is caring... :)








10 comments:

AcanCapik said...

hehe... time kecik2, gaduh pun kejap2 je. takde nak dendam2... rindunya time kecik2 dulu...

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Betul2... Kalo kecik2 dulu, masa kita dhbiskan dgn kawan2 yg hmpir sebaya dgn kita... Xde pn nk pikir benda lain selain, dok pikir esok nk main apa pulak... Hehe~~~


Asal blik umah dgn kaki + tgn yg kotor, dh mula plan xtvt utk esok harinye plak...

AcanCapik said...

sampai tanak balik dek main je. huhu...

Rara said...

thanx 4de tag nisa.. :)

Sendra said...

ibu tak kasik main hari ni..hahha..bijak juga tu..lawak pun ada juga..

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Acan --> betul tu,dh leka sgt main smpai senja baru ingt nk balik... itu pn nsib bek la nk blik sbb ibu ckp, xbaik main senja, wktu senja tu byk setan... Hehehe~~~

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Rara --> Ur welkem dear... Sila jawab okeh, nk gak nisa taw psl rara mse kcik2 dulu... :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Sendra --> Eh,kira ok la nisa ckp mcm tu... Drpd nisa ckp yg nisa xnk kwn dgn diorg smpai mati??? Tp ape yg lawaknye sendra???

fieyda :DD said...

WHOA ;) birthday kita sama laaa :)

fida 21/11/1992 ;)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Oho...bagus2...ade rzeki blh clbrate bufday sme...

Ape lagik, fida di tag...Sila la jwb ini tag ye adik... :D