About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Blog Archive

Sunday, December 6, 2009

Contest Gaya Tudung Menawan

Mood : Excited sangat sbb first time join contest kt blog!!!
http://emo.huhiho.com




Weee~~~ Hari ni pertama kali Nissa join contest kt blog... Saja nk mencuba nasib, manalah tahu kalau menang kan... Hehehe, berbaloi-baloi kalau menang... Tp kalau Nissa x menang pn xpelah, adat pertandingan kan, ada yg menang, ada yg kalah...

Banner contest yg Nissa copy dari link http://firahadifa.blogspot.com/
Hari ni Nissa terpaksa jadik si kucing kopi sekejap utk contest ni... Hehehe, tp xpe dh ada permission...


Ekceli Nissa pn xberapa kenal lagik dgn tuan puan empunya blog yg anjurkan contest ni sebabnya Nissa baru je follow dia hari ni, itupun bila terdetik hati nk join contest yg akak Afidah Arif anjurkan ni... Utk terus ke blog beliau, sila klik banner contest di atas ye... Beralih pulak ke syarat-syarat penyertaan contest tu ek... Nissa copy & paste ajelah syarat-syaratnya...


Syarat2 penyertaan :

1. Buat entry bertajuk CONTEST GAYA TUDUNG MENAWAN. Dalam entry tu jgn lupa link to entry contest nie .. (DONE)




2. Upload Gamba gaya tudung yg menawan kalbu tu.. jenis shawl , scarf , or apa2 jenis pon tak pa. Janji tudung ... Kalau dapat cerita beli kat mana and cara pakai lagi best!. (DONE)



P/S: design tudung masa tunang or kawen pon diterima...




3. Yg nie wajib . Jadi My follower , and linkkan my blog ke blog list anda .... (DONE)


4. Kalau model yg peraga tu bukan tuan punya blog pon diterima( tapi kalau tuan punya blog lagi afdal.. kekeke), bole je letak gamba mak , kakak, adik , kawan , or isteri.. tapi jangan lupa gitau dia.. later terkezut plak dia nanti .. Letak nama model sekali yer.. nama glamer pon tak per.. (DONE)


5. Bole upload seberapa byk gamba yg anda suka .. (DONE)


6. Jangan lupa pastekan banner contest kat side bar masing masing, logo kena la link kat entry contest nie.. (DONE)

7. Kalau da complete. tepekkan link contest di ruang comment (DONE)


8 . Contest bermula pada 3rd December ~ 30th December 2009 (DONE)



9. Pemenang akan dipilih berdasarkan gaya tudung yg menarik , cantik dan kemas oleh juri2 professional . Bukan dari kalangan blogger.. nanti bias plaks!



Kesemua tudung yg Nissa gayakan adalah shawl drpd material chiffon ataupun jojet... (Betul ke eja jojet camtu???) Banyak koleksi shawl Nissa beli online je sebab boleh pilih macam-macam warna, beli kat pasar malam pn ada jugak...




Gaya 1
Shawl ni dilipat kt hujung pastu bila pakai, jadik la macam pakai tudung biasa... Nk nampak lagik menarik, pinkan baby brooch kt tepi shawl...



From the other side... Simple je gaya shawl macam ni... Xpayah nk serabut-serabut lagik...



Kalau Nissa rajin nk melipat hujung shawl... Kalau xrajin, pakai shawl macam biasa aje...



Gaya 2
Nk melaram, guna jelah shawl macam ni... X ambik masa yg lama kalau nk lilit shawl ni, dalam 3-4 minit je dh siap...



Xpayah nk letak bunga lagik, shawl tu dipintalkan sikit, dapatlah sekuntum bunga...



Bergaya pn tp still menutup aurat... Dan yg penting, penampilan akan nampak berbeza drpd org lain...



Kalau xnk jadikan bunga, lepaskan aje dandanan tu...



Sama tp xserupa dgn gaya 5... Sebabnya gaya yg ni cuma perlukan sebatang jarum peniti aje... Baby brooch pn xpayah guna...



Gaya 3
Shawl hitam itu menawan... Most of my shawls are in black!!!


Nk pergi kuliah pn boleh guna gaya ni... Ada kawan Nissa cakap macam orang Arab terlepas kt Jengka bila Nissa pakai shawl macam ni... Hehehe...



Shawl ni jadik cam tudung CT gitu...





Gaya 4

Kalau pandai matching-kan warna dua shawl, cantiklah jadinya... Tp Nissa x berapa reti sgt nk matching-kan warna ni... Yg mana Nissa rasa ok, Nissa pakailah... Asalkan selesa...





Yg ni pulak sebenarnya saja je Nissa double-kan shawl sebab time jamuan raya tu pashmina xde, jadik terpaksa pakai shawl tebal sikit biar xmati kesejukan time jamuan tu... Oh ye, sila abaikan jugak pinggan mangkuk yg berselerak kt atas meja tu... Bukan Nissa yg bersalah meng'snap' gambar sesudah perut kenyang...





Gaya 5
Gaya yg ni pulak suka-suka je melaram waktu OMSA Junior Night, UiTM Pahang... Disebabkan Nissa pegang watak 'orang kampung' je dlm persembahan class kami, muncullah idea nk buat shawl macam ni...



Harap maaf, kualiti kamera henpon siapa la yg x berkualiti ni... Hehehe, apa pn thanks kt empunya kamera henpon sebab snap gambar Nissa, boleh selit gak kt contest ni ha...



Sila abaikan muncung di mulut itu, fokus pada shawl yg dh berubah menjadi dandan itu sahaja...



Ni penutup segala gambar utk contest tersebut... Nissa bersama teman, boleh jugak kalau hari tu Nissa buatkan dia shawl macam ni utk menghayati watak 'orang kampung'...





Kalau ada permintaan drpd kawan-kawan blogger utk tutorial kesemua gaya shawl di atas, insya-Allah nanti Nissa akan usahakan ye... Bukan apa cuma Nissa xreti sgt nk edit gambar utk tutorial... Itu jek, lalala~~~





p/s : Semua model tudung di atas adalah diri saya sendiri... Hehehe~~~
http://emo.huhiho.com





6 comments:

anaklaut said...

salam..


gaya tudung yg menarik..mesti menang ni.

nissa-elhumaira said...

Wkmslm anaklaut... Gaya tudung je kot yg menarik, tp orgnye x menarik...

:)

Xpe, menang ke kalah ke, biasala tu adat ptndingan...

AeNa Helaena said...

salam ukhwah..tq 4 following me..follow u bck..
btw i like yg gaya 3 tu..msti mnang neh..
gdluck!

nissa-elhumaira said...

Hehe,salam ukhwah gaks... Thnx ek cuz sudi polow lik...

Owh, really??? Tp saingan sengit kot susah nk menang...

:)

nn said...

suka gaya 3 :DDDDDDDDDDDDD

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Hoho...
Sy pon suker gaks, sbb simple jek...
:P