About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Blog Archive

Monday, December 28, 2009

Ulser Kembali Menyerang...

Oh tidakkk~~~



Xde mood Nissa nk update blog sebab ulser menyerang dan mengganas di kawasan sekitar lidah Nissa... Siyes sakit x boleh tahan, Nissa nk makan pn susah ni... Uwaaa~~~ Nk telan nasik pn dh x daya sebab terlampau pedih dan akibatnya Nissa terpaksa menahan nafsu makan yg sejak kebelakangan ni bagaikan dirasuk setahun dh x makan...



Dahlah minggu ni minggu terakhir Nissa utk honeymoon + berjimba, masa ni la pulak datang sakitnya... Ayah Nissa pulak sanggup mengambil cuti rehat selama 3 hari semata-mata nk bawak puteri kesayangannya ni shopping utk persediaan kembali ke J Town semula... Tp tiba-tiba pulak ulser yg x diingini telah menyerang puteri kesayangannya ni... Huhuhu~~~



Kalau ikut petua orang lama, letak garam... Adoyai~~~ Nissa surrender kalau ada yg bg petua suruh letak garam kt tempat yg diserang tu...Ada lagik x petua utk kurangkan ulser ni tanpa rasa pedih??? Kenapa x cuba guna bonjela aje, bukan ke lagik senang??? Bonjela pun dh hampir habis satu tiub tu tp masih tiada lagik tanda-tanda nk baik... Badan pun kadang-kadang terasa macam nk demam, mungkinkah ulser ni berpunca dari panas dalam badan, ataupun berpunca dari alergik terhadap jenis makanan tertentu???





p/s : Nissa sedang menahan kesakitan sambil mengenang nasib diri yg akan kembali merantau di negeri orang... Huhuhu~~~




8 comments:

miss izan said...

minum air masak banyak2 dear. cuaca tak menentu skg ni kan. jage diri lek lok ;)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

miss izan--> huhu, sehari ade la nisa minom 2-3 botol beso kot...udah naik kembong perut ni...

:(

miloicekaw1119 said...

minum air masak bnyak2 la dear...
pastu tuamla pkai air batu..kalo sakit sgt..
kalo teruk sgt gla klinik..

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

miloicekaw1119--> okeh, minum air bebanyak dh wt...sok try tuam gune ais batu laks... kalo tuam pkai abc boleh x??? :P

durianjawa said...

nisa..sian nisa..
semoga cepat baik..
harap harap naik sem ni nisa sihat la..
jgn sakit2..
jg diri :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

huhu...tengs dya...
nisa hrp pn nisa dpt mula sem dgn baik, xde sakit2...
ntah nape blh lak dpt ulser ni... :(

Fiq said...

potong jer lidah tu. haha=D

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

X agak fiq suh potong lidah...huhu~~~
kejam tol...