About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Saturday, May 15, 2010

Unta Yang Dapat Nama???


C.A.N.T.I.

Itulah persepsi pertama bila melihat gadis-gadis Arab mahupun gadis Melayu yg kini lebih selesa mengenakan shawl kini... Maklumlah sekarang ni shawl merupakan pilihan terhangat dan terbaik dari ladang gitu... Nissa jugak salah seorang daripadanya, kalau tidak tak adalah entri-entri mengenai shawl sebelum ni... Hehehe~~~



Hari tu, Nissa pernah kena tegur dengan kawan kt kampus,Farah Hana namanya... Dia cakap yg tak baik memakai tudung atau shawl tp menampakkan bentuk sanggul yg tinggi a.k.a. bonggol unta... Hukumnya haram...



Mula-mula tu Nissa buat tak endah je disebabkan fesyen bertudung macam tu mmg tengah in sekarang ni... Mungkin dia cemburu MyEm0.Comsebab sepanjang semester bagi sesi 1 dan 2 ni, Nissa cuma menggunakan  shawl setiap kali ke kelas... Dan Nissa akui yg Nissa pn sebelum ni pn ada jugak bersanggul tinggi ketika mengenakan shawl ni, sehinggalah.........



Kawan Nissa, Fairuz Ashikin mengirimkan sesuatu di FBnya semalam...

MyEm0.Com
 Ok, ok, Nissa janji lepas ni Nissa takkan buat sanggul tinggi lagik bila bertudung... Utk penjelasan yg lebih lanjut, sila klik sini ye...



Entri kali ni sekadar bertujuan utk berkongsi... Bukan bertujuan utk menyakiti hati sesiapa atau menyalahkan mana-mana pihak... Semua yg buruk itu datang dari saya dan semua yg baik itu datang dari Allah s.w.t.
MyEm0.Com



p/s: Tak salah nak bergaya selagi tak lari dari hukum...










MyEm0.Comcredit to Fairuz Ashikin


6 comments:

Atiqah Adnan said...

hai nissa~
tulaa kadang2 tengok besar sangat sanggul nye kita jadi pelik pulak macam mane boleh jadi besar macam tu.. dear.. akak nak share this info kat belog akak ok ka?

CheQ PP JoY said...

nsib rmbut fy xpnjg..xdekla sanggul tingi2..hehe

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Sis Atiqah Adnan: Ok sis, tak salah pn sharing is caring... :)

Tula skrg ni dh jdik trend cm tu... Nisa pn ade gak wt sanggul camtu dlu tp sbb mmg lg slesa bsanggul bila btudung...tp sbb da bnyk kali kena tgur, tu rse dh xnk sngul2 nie...

ada jugak yg pkai hair extension semata2 nk buat sanggul tu tp btudung sdgkn dh taw yg hair extension tu haram bila dipkai... :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

fy: tula, nisa pn nk korbankan la rmbut sikit pasni... xmo da snggul tgi2 :P

farysa said...

dah lama farysa tau tp tu la
xad keberanian nk tegur org sbb farysa pn bkny ttp sgt
cma klo bertutup tu mmg btol2 ttup
hehe
tp skrg ni kn ade jual snggol plsu sbb nk bg nmpk terangkat cntu

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

farysa: hehehe, patutnya kalo dh lama tau kene la ada kbranian nk tgur org...bak kata kwn nisa, kita tegur org scra halus mcm ni, mgunakan medium spt blog atau fb...

huhu, dan kala baca kt link yg sterusnya tu ada sbut tntg ni salah satu tanda hr kiamat... 0.0

aah, skrg ni ada yg jual hair extension bntuk sanggul tu sbb nk pkai bia nmpk sanggul tinggi gitu... :P