About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Thursday, May 13, 2010

Perlu Dimaafkan atau Perlu Memaafkan???

Kadang-kadang kita xsangka yg indah itu hilang dengan sekelip mata saja...
 MyEm0.Com
Kenapa tiba-tiba dia berubah???



  

 Seminggu sebelum final exam semester 2, dia mula menjauhkan diri dari Nissa... Nissa ada buat salah kat dia ke??? Biasanya dia berterus-terang je dgn Nissa kalau Nissa ada buat salah... Tp sampai paper yg terakhir dan sebelum masing-masing pulang ke rumah utk cuti sem, langsung dia tak tegur Nissa...
MyEm0.Com


Mula-mula tu memanglah Nissa tak perasan sangat perubahannya tp bila dia dh mula angkut bantal dan Bubu dia ke bilik lain, barulah Nissa sedar... Tp sebelum semua insiden ni berlaku, dia ada cakap yg dia tak jadi duduk serumah dgn Nissa, alasannya dia duduk rumah pakcik dia...



Dan mulai hari tu, dia berubah...



 



Nurnajiah Anis Hamidi, kita perlu selesaikan masalah ni sebab kita ada 4 semester lagi kt UiTM... Takkan selamanya awak nak terus lari dari saya??? Lgpun, fakulti dan kelas kita bukannya besar mana... Nak lari jauh pun susah melainkan salah seorang daripada kita ni dismiss...



Saya, Nur Khairunnissa' Akmal, bersedia untuk dimaafkan jika saya perlu dimaafkan dan saya juga bersedia sekiranya perlu memaafkan awak... Hakikatnya, jangan disebabkan masalah kawan yg lain, awak menjauhkan diri dari saya ni...



 




p/s: Memaafkan seseorang itu perkara yg mulia...MyEm0.Com




 

6 comments:

Rara said...

mst ad sometink y wt kn die trase ati..better bincg due orang.. :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Rara,thnx for da advice...tp nk wt cmner kalo dia dok lari drpd nisa jek... :(

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

eh.. nape die camtu?maybe die ade kecik ati la tu kot. takpe.. discuss slow-slow eh. nanti okeh la tu.

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Urm... ntahla awk.
Ni pn nk sms dia or call dia pn cam xyakin... sbb sy xtau apa punca dia brubah camtu...

Hope bila mula sem baru nanti sumenya akan kembali normal :)

noor afzan said...

uuu...sampai gitu sekali..
awak ada kecikkan ati dia secara x sengaja agaknya..
cuba ingat2 balik.
kalau x de, maknanya dia la yang ada prob.

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

tula, mslhnya nisa pn xtau apa slh nisa... nk ckp nisa buli dia wt group asgmt, seingt nisa group asgmt tu sume dak group dok lepas tgn, so nisa gak yg kene siapkan sorg2...

kalo nk kata dia jeles ngan nisa sbb prestasi nisa sem ni mningkat skit bbnding sem lepas pn, mungkin jgk x... sbb masing2 ada cara bljr sndri, yg pnting kita dh cuba yg tbaik utk perform tyme quiz n test...

ntahla, cuti sem ni blm sminggu lg tp nisa dh pning bila tingat psl hal ni... :'(