About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Blog Archive

Tuesday, June 16, 2009

Adakah Nissa Yang Bersalah???

Knp malam ni rasa sedih semacam aje???



Adakah sebab terharu sgt???



Atau ada sebab yg lain???


Erm... Ntahla... Mungkin jugak sebab kawan baik Nissa (dulu je kot, sekarang x lagi???) tiba-tiba je bg SMS... Sebaik saja dapat SMS dia, Nissa pn sepantas kilat reply SMS dia tp xde pn dia reply balik... Uwaaa~~~ Tp kenapa dia xde reply dh??? Setahu Nissa, dalam SMS yg Nissa reply td xde apa perkataan yg mengguris hati dia... Atau???


Atau sebab dia dh xsuka nk jd kawan baik Nissa lagi semenjak dia dh dapat kawan yg baru ni??? Nissa pn xpastilah sama ada sepanjang kami bersahabat ni Nissa ada buat dia terguris dgn sikap Nissa... Tp kalau ada Nissa buat salah, Nissa akan terus tanya pd dia dan kalau dia cakap yg Nissa buat salah, Nissa akan terus minta maaf...


Kenapa sekarang ni dia dh x macam dulu lg??? Nissa rindu sangat kawan Nissa yg dulu... Kenapa sekarang ni dia berubah sangat??? Adakah kawan baru dia tu sempurna sangat sampai langsung xde cacat celanya??? Apapun, kita hanya insan biasa yg xpernah lari dari melakukan kesilapan... Nissa rindukan dia yg dulu... Dh lama x berborak dgn dia... Kali terakhir Nissa berborak dgn dia pn masa ambik result STPM kat sekolah tp itu pn sekejap aje sebab Nissa nk kena rush balik Melaka sebab adik-adik ada training bowling... Masa Nissa berborak sekejap dgn dia, kawan baru dia tu pulak dh pandang Nissa semacam aje... Jd Nissa serba salah sama ada nk terus berborak dgn dia atau tidak... Dia atau Nissa yg berubah ni??? Kadang-kadang bila Nissa duduk sorang-sorang, Nissa selalu tanya pd diri sendiri kenapa dia buat Nissa macam ni??? Tp jawapannya tetap negatif... Yelah, Nissa pn xdpt cari di mana salah Nissa... Sebab kalau dh tahu di mana salahnya, bolehlah diperbaiki... Tp sampai sekarang ni persoalan tu tidak berjawab... Huhuhu~~~



Apa yg patut Nissa buat sekarang ni??? Kalau Nissa nk terus berkawan dgn dia, macam mana caranya??? Boleh ke nk terus berkawan lg macam dulu-dulu???



p/s : Kawan baik yg Nissa maksudkan adalah seorang gadis ye, bukan seorang lelaki... Jgn tersalah faham pulak...





8 comments:

ana farhana said...

kes nissa cam sy gak dulu..
kwn..mmg cpt brubah..
dulu kwn rapat sgt..
skrg sume dah alen..
xpe..cari kwn laen..
tue la gune blog..
hehehe

+ aisyah + said...

chill nissa
dlm psahabatan mmg mcm tu
maybe ur fren tu ada sbb tsendiri

-mungkin dia bz
-mungkin dia tak tau nak cakap apa
-&& the hardest fact ever ; maybe dia dah bosan dgn psahabatan itu

yeah,kdg2 sy pon mcm kawan nissa tu jgk.tp xbmakna i hate my fren.it's either im bz or i jz need some time to be alone.

so dun take it da hard way~

nissa-elhumaira said...

To ana farhana : Oho,ada gak ek kes yg sama??? Tp knp time susah aje baru dia cari Nissa??? Time dia senang n happy, lgsung dia lupakan Nissa...

Sebab Nissa sygkn pshabatan kitorang, Nissa tetap bsabar walaupn ramai gak classmates yg sruh Nissa lupakan dia dan cari kawan baik yg baru...

Skrg ni mmg ada ramai kawan baik yg baru, tp xde sorang pun yg sama mcm dia...

:(

nissa-elhumaira said...

To +aisyah+ : Kalau ada sebabnya, knp dia xnk bgtahu Nissa??? Nissa boleh time hakikat kalau dia bterus-terang aje... Lgpun Nissa lg suka kalau org tu bterus-terang...

Ikutkan hati mmg Nissa sendiri nk tanya dia... Tp bila dfikirkan balik, terus xjadi... Sebab dia lg sensitif drpd Nissa... Xboleh kena tegur dgn sape2 lgsung... Jadi sampai skrg ni Nissa simpan aje sorang-sorang...

Nk cerita pd kawan-kawan lain pn, takut nnti diorang cakap yg Nissa nk memalukan kawan sendiri pulak...

Xpelah, mungkin dlm persahabatan pn perlukan pengorbanan jugak kot... Huhuhu

:(

+ aisyah + said...

nissa
im a sensitive girl jgk
so if im ur fren
n nissa tny wat happen between us
4sure sy xkn bgtau kebenaran
sy akan bdolak-dalik

mgkn nissa boleh bg dia masa
keep on doing nice things to her
tny kawan2 len apa yg berlaku
&& keep on hoping semua akan baik spt biasa

nissa-elhumaira said...

Hurm.... Thnx 4 da advice yerp +aisyah+...

:(

outsider said...

awk da btrus trg ngan die?
personally, i thinks both of u r innocent.. 4me, i'm quite sure u n ur fren have lacks of cmmnuction..misunderstanding each other..dlm pershbtn, y pentg adlah kpercyaan n slg bterus trg..

nissa-elhumaira said...

Okey, mungkin kami prlukan komunikasi yg lbh baik agaknya...
Btw, TQVM 4 ur advise...

:)