Wednesday, December 22, 2010

Tag: Siapa Saya


Yeay, mari main tag!



 Nah terimalah gambar super ori tanpa secalit mekap pun... Hahaha :D



Nama Sebenar
♥NUR KHAIRUNNISSA' BINTI AKMAL♥
yg ni memang betul ikut IC dan birth certificate ya...




Nama Samaran
♥Nis, Nissa, Maira, Nissa-Elhumaira♥





Asal
♥Melaka♥




Negeri
♥Melaka♥





Tarikh Lahir
♥21 Nov 1989♥





Tempat Lahir
♥Hospital Besar Melaka♥





Berat lahir
♥2.55 Kg♥





Jam Lahir
♥2.24 petang♥





Jantina Bayi
♥Satu-satunya Puteri♥





Hari lahir
♥Khamis♥





Usia Sekarang
♥21 Tahun 1bulan 1hari♥





Belajar
♥UiTM Kampus Jengka♥





Course
♥Bachelor of Office System & Management♥





Tadika
♥Tadika Kemas Felda Trolak Timur, Sungkai, Perak♥





Sekolah Rendah
♥Sekolah Kebangsaan Felda Trolak Timur, Sungkai, Perak (Darjah 1 - Darjah 3)♥
♥Sekolah Kebangsaan Paya Dalam, Melaka (Darjah 4)♥
♥Sekolah Kebangsaan Sungkai, Perak (Darjah 5- Darjah 6)♥





Sekolah Menengah
♥ Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Kruit, Sungkai, Perak (Form 1 - Form 3)♥
♥ Sekolah Menegah Teknik Kuala Kangsar, Perak (Form 4 -Form 5)♥
♥ Sekolah Menengah Kebangsaan Sungkai, Perak (Form 6)♥





Kem
♥Tak pernah terlibat dgn PLKN♥ tp kalau Kem Rakan Muda, banyak kali jugak Nissa join




Part Time
♥Cikgu sandaran kat Sekolah Kebangsaan Bukit Baru, Melaka♥
♥Mengajar subjek Bahasa Inggeris, Pendidikan Seni dan Pendidikan Jasmani♥





Warna
Pink, Purple, Putih, Biru Turquoise, Hijau





Makan
♥Semua, janji HALAL...♥
♥Tolak batu, kayu dan yg seangkatan dengannya♥





Minum
♥H2O Mineral♥





Kawan Baik
♥Takde istilah kawan baik♥
♥Kawan je dengan semua♥





Suka
♥Berangan
♥Makan
♥Shopping (Tak kira shopping on9 pun semua sebat...)
♥Beli high heels & Wedges (Suka beli je, tp jarang pakai...)
P E L A N G I
♥Kumpul Riben
♥Kumpul shawls
♥Kumpul inner cotton
♥Kumpul dress comel-comel
♥Belanja sakan guna duit parents tp kedekut kalau guna duit sendiri :P
♥Manja-manja dgn parents dan adik-beradik
♥List apa yg penting dan perlu
♥Beli barang-barang pelik lepas tu tak tahu nk buat apa dgn barang yg dibeli tu
♥Suka berlagak macam saya ni adik perempuan kpd Syafiq dan Syamim
♥Buat nota ringkas sampai tersangat ringkas tp kadang-kadang tak ingat pun
♥Topup banyak-banyak tp kadang-kadang tak guna pun kredit yg ada tu
♥Mix n match warna-warna yg pelik
♥Main game masak-masak
♥Barang yg teratur
Barang warna pink





Tak suka
♥Orang hipokrit
♥Tuduh orang melulu je tanpa usul periksa
K U N I N G
♥Kaki pengampu
♥Mulut takde insurans
♥Bajet bagus
♥Orang bodo sombong
♥Si tali barut
♥Backstabber
♥Orang yg tak sedar badan dia berbau walaupun dh berkali-kali bagi hint
♥Orang yg suka tiru gaya orang lain
♥Orang yg lupa diri
♥Orang yg masa susah cari kita, bila dia senang langsung tak ingat kita ni...
♥Orang yg pura-pura KAYA padahal KEDANA je lebih...
♥Menunggu orang
 ♥Orang yg tak menepati masa dan tak menepati janji






Tak Reti
♥Mekap cantik-cantik
♥Pakai bulu mata pelesu
♥Pakai contact lens
♥Sikat rambut
♥Dress-up
♥Bawak moto
♥Masak sedap macam mama masak
♥Nak buat apa-apa kalau mama ada :D
♥Main game perang-perang
♥Guna microwave
♥Pakai tudung bawal dan yg seangkatan dgnnya, xreti la nk bentuk...





Perangai
♥Excited dengan benda yg baru 
♥Sensitip sgt
♥Manja
♥Suka berdiam kalau ada masalah
♥Mudah ketawa
♥Susah nak percayakan orang lain




Pujaan Hati
♥Buat masa sekarang ni xde...





Family
♥Ada sorang AYAH yg hensem dan manjakan anak-anak
♥Ada seorang MAMA yg comel tp kuat membebel
♥Adik-adik lelaki yg ganteng!
::Syafiq (18 tahun)
::Syamim (17 tahun)
::Syamil (11 tahun)
::Syauqi (9 tahun)
::Syakir (3 tahun)
♥Saya Puteri Sulung
♥Saya jugak Puteri Tunggal
♥4 ekor hamster yg gemok ^.^



Ok, done!



Thanks a lot ya Puteri Azmira sebab tag Kak Nissa... Dah lama jugak tak main tag-tag orang ni...
Ni pun Nissa sempat buat sebab dah tak busy sgt dgn wedding Aunty Anim yg bakal berlangsung 25 Disember 2010 ni... Doakan mudah-mudahan semuanya berlangsung dgn lancar ye kawan-kawan...



Tak nak tag sapa-sapa tapi kalau teringin nk buat, silalah ye...
Nanti kalau dh buat, inform la kat Nissa ni... Nak jugak baca SIAPA SAYA versi orang lain jugak





Can Cin Cau~~~
Adios Amigos~~~







4 comments:

Azmira Yusoff said...

akak tolong sikat rambut syy !

tergelak je orng bace akak punyee...

thnks akak buat tag SIAPA SAYA

skrng2nyee sy tau akak camane owg nyeee :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

akak tak reti sikat rambot sendiri la...

takpe2 kalo ada masa boley jek jawab2 tag ni :)

Rara Nasiha said...

kita sama. lahir bulan november. :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

owh, yeke rara... :D

nnti kalau rajin, wat la tag tu ye