About Me

My photo
♥Nissa ♥Sweet 24 ♥There is only one happiness in life, to love and be loved♥

Monday, February 11, 2013

Braces oh Braces #3

  
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ
Jom kita teruskan sambungan untuk entri Braces oh Braces yg lepas.. Ni la akibatnya sebab selalu sangat simpan draft aje dalam blog tp xnak publishkan pun.. Masuk bulan kelima (5/1/2013) pakai braces ni dah nampak perubahan yg membanggakan pada gigi atas sebab dh nampak lebih teratur berbanding sebelum ni.. Tak sabar rasanya nak tengok perubahan gigi ni lagi :B 


ELB utk bulan kelima ni Nissa pakai warna turquoise + oren memandangkan pada 30/1/2013 tu Nissa ada GEMS SMM07C Corporate Dinner yg tema warnanya Green Jade! Xpelah, warna turquoise tu ala-ala warna jed kan.. Kira okay la tu kan..
 Oh my darling, with Faeza again.. Kebetulan tema warna kami pun lebih kurang sama je kan :)

 Oh Topazian Gemmies, you are so adorable! Dengan sebilangan Topazian family yg disayangi..

 Hari terakhir dengan ELB warna turquoise + oren..

Sebenarnya bagi bulan keenam ni appointment dh ditunda dari 3/2/2013 ke tarikh 4/2/2013 tp disebabkan 'demam GEMS' Nissa belum kebah lagi, akibatnya Nissa pun dgn sendirinya bermalas-malasan sgt malas utk berjumpa dgn dentist (monolog dalaman sorang-sorang: Tak apelah, tak payah pergi la bulan ni..Tunggu bulan depan punya appointment jela..)

Tiba-tiba pulak terfikir, kalau sebab sehari je nanti rosak semua plan utk bulan-bulan seterusnya pulak nanti. Okay, baiklah petang 6/2/2013 tu Nissa terus call klinik utk set appointment, kakak assistant kat klinik tu cakap xpayah nk set appointment baru, terus datang petang pada hari kejadian pun boleh sb dentist ada.. Petang tu jugak Nissa dh tukar ELB dan kena pakai powerchain utk gigi bawah! Oh ya, powerchain yg Nissa pakai warna putih jadi utk ELB gigi atas, Nissa pakai warna pink jela..
 

Muka bahagia saya bila dah tukar ELB dan archwire yg baru..

Bila dah pakai powerchain ni, ni la pengalaman pertama Nissa dapat rasa sakit sepanjang memakai braces.. Sebelum ni xpernah pun rasa sakit. Kalau dah sakit tak makan ke? What say you?? Why not? Yes, yes, yes!!  Ehh, harus makan jugak ya.. Kalau tak nanti perut lapar.. Hehehe~~~

Nak gigit budak-budak.. RaarwwwwR!!

Entri dah habis ditaip utk cerita braces dari bulan satu sampai bulan enam.. Next appointment Nissa 2/3/2013! Xsabar nk tunggu kejutan utk treatment yg akan datang.. Hahaha~~~ Nak tau apa akan jadi pada braces Nissa? Macam biasalah, tunggu next entri.. Sampai sini saja..



Salam sayang, 
 

6 comments:

abby said...

wah, nissa dh pkai braces? tambah cunlah nanti tahun depan.. akak pun penah pkai braces, and yes muka mmmg berubah lepas abis treatment, jumpa kwn lama pun byk yg x kenal, siap ckp eh, sape ni, cun giller..wakaka.. ok gurau je :)
n yes, bila dh bukak rindu pulak time pkai braces tu, gigi rasa mcm kene peluk ketat2, hahaha..

enjoy dik :)

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

Ye kak, baru je bape bulan pakai braces ni :)
Niat pertama utk kembalikan fungsi gigi sy ni, niat kedua pakai sb nk kurangkan kesakitan sb tiap kali sy mkn daging/ayam mesti ada yg terselit2 dkt gigi sy yg bterabur tu..Niat ketiga pakai sb kurang kyakinan diri..
Tiap2 hari mesti senyum sorg2 bila tengok gigi kat cermin :D
Btw, thanks ya kak..

Winner said...

Hahaha , nak gigit budak , so cute lah you after having braces~~

umiey zahar said...

hye,

today ary ketiga kite pakai braces..
terasa pergerakan gigi nih..

nissa elhumaira akmal said...

Hai umiey zahar :)

Wwlcome to the club as "Besian"

Terasa sikit la kan, tp nanti bila dh lama nmpak hasil gigi dh rata, wah sgt seronok!!

nissa elhumaira akmal said...

Hai Winner,

Tula, dulu org suka panggil Nissa as drakula sb ada gg taring yg over..
skrg ni lepas setahun, xde dh gg drakula tu.. :B