Friday, February 20, 2009

Permulaan Yang Pertama

Knok,knok....
Assalamualaikum w.b.t

Yea,berjaya jugak akhirnya ku mencipta blog sendiri. Terima kasih diucapkan buat sahabatku, Fairuz Ashikin yg banyak memberi galakan kpdku utk mencipta satu blog a.k.a sbg diari elektonik ni.

Tapi Nissa belum mahir lg menggunakan blog ni sepenuhnya,insyaAllah Nissa akan berusaha utk memahirkan diri dlm menggunakan blog ini. Ha,kalau macam tu,Nissa nak berpantun la pulak,

"Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan."


Ok,sekian sahaja pantun drpdku...

Eh,Nissa tak boleh nk merapu lebih-lebih. Sebab Nissa perlu bersedia utk kelas memandu hari ni. Yelah,bak kata pepatah 'sediakan payung sebelum hujan', jadi Nissa pn nk sediakan payung sebelum Nissa basah lenjun bila hujan turun nanti... Hehehe

Can cin cau, insyaAllah kalau Nissa dh bertambah mahir nanti, Nissa akan rajin masukkan entri2 baru setiap masa...
Wassalam...

p/s :Fairuz,jgn lupa bantu sy lg ye...TQVM







8 comments:

naz said...

kalau kita ajar.
takkan free jer haha.

im waiting ur 1st post :)

Nur Khairunnissa' Akmal said...

Ish,kalau ada org yg boleh ajar,Nissa terima je...Tp tanpa sebarang bayaran la ye...

naz said...

haha
no prob :)
jus tye i kat shout box tu okie

Nur Khairunnissa' Akmal said...

Lorh,segan lar....

naz said...

i ajar u guna ms ya :)
c ur komen

Kakde said...

Salam Nissa'..

Selamat datang ke dunia blogger..
Add la jd follower kat blog sy yg ni, http://kakdechula.blogspot.com/

Cari template kat,

http://lenatoewsdesigns.blogspot.com/

nnt

1.Gi kat layout
2.edit HTML
3.Paste kod yg awk amik kat website td
4.Save

Ade template lain..

Camni, http://www.thecutestblogontheblock.com/free-backgrounds

Yg ni lain sikit caranya..

1.Gi kat layout, ni bhgn page elements
2.Amik add a gadget
3.Pastu kena pilih HTML/JavaScript
4.Paste kod yg awk pilih kat website td.
5.Save

Ade cara lain..

Website http://btemplates.com/

Pilih template, pastu click download.
Pastu, open template yg dah download tu.
Dia akan kuar Please purchse WinRAR license.
Tekan pangkah je..
Pastu kat folder yg pertama tu,
tekan extract to
Save la kat mane yg senang nak cari.
Kat desktop ke..

Cara-caranya:

1.Gi ke layout
2.Edit HTML
3.Browse folder template yg dah save td
4.Ambik yg ade simbol bumi
5.Upload
6.Save

Pilih la yg mane rase senang.=)

Nur Khairunnissa' Akmal said...

Ok Naz...
Thnx yea...

Nur Khairunnissa' Akmal said...

Ok,insyaAllah sy akan praktikkan mana2 satu cara yg mudah...
Thnx juga yea Fairuz