Monday, July 11, 2011

Contest Gaya Shawl Paling Menawan by Rafflesia Collection

Hari ni Nissa dh mulakan aktiviti men'join' contest kat blogshop cik Nor Azimah a.k.a. cik Raflessia Kosongtujuh (Raffle)...
Sebenarnya dh lama jugak tau pasal contest ni sbb ada new update kat blog masa cik Raffle kita ni publish pasal contest ni, niat hati memang nk join tp tak sempat pulak update sbb Nissa dh mula buat sem intersesi kat UiTM Puncak Alam...
Jadi, dipendekkan ceritanya pagi tadi nampak cik Raffle update statusnya kat FB dan tergerak hati la jugak nk join sebab belum tarikh tutup contest lagi kan...


p/s: Gambartakcukupmakan, silaklikutktumberasangambarygsempurna



Meh mula-mula kita baca syarat yg ditetapkan dulu ye...

 

 Syarat2 contest by Raflessia Collection =
  1. Follow blog Raflessia Collection + like fan page Raflessia Collection [SIAP]
  2. Letak 3 benda ni iaitu.... link blog Raflessia Collection dan website Raflessia Collection + banner contest berserta link blogshop ni di side bar anda [SIAP]
  3. Tulis entry tentang website Raflessia Collection ni (TAJUK ENTRY = CONTEST GAYA SHAWL PALING MENAWAN BY RAFLESSIA COLLECTION !!! ) dan attach gambar anda mempakai shawl yang anda rasa paling lah menawan! [SIAP]
  4. Dah siap tulis so boleh la komen dengan meletaakan url blog anda [SIAP]!!!===================
Ambil Nota:dalam entry anda haruslah meletakkan beberapa produk Raflessia Collection kesukaan kamu dan juga tulis seperti cadangan dari segi harga, presentasi barang, or any idea lain, kritikan dari segi apa apa la n penambahbaikan Raflessia Collection :)) [SIAP]


macam mana kami adili?
  1. gambar menawan + cadangan kritikan dan penambahbaikan terbaik + entry yang menarik = WINNER!
  2. keputusan di juri oleh saya sendiri, dan beberapa rakan ( rakan lelaki + perempuan ) based on yang saya cakap tu r
PERIOD = 27hb mei 2011 until 15hb july 11




Dah baca dan paham dengan syarat-syarat kan...
Boleh la mulakan sesi memenuhi syarat-syarat yg ditetapakn...
Simple as A, B, C...


Sebenarnya orang yg sedang memakai shawl diatas (Nissa la tu)  tidaklah menawan pon tp gaya shawl mcm tu skrg ni mmg tgh 'in' kot skrg ni dan memang simple utk dipakai selain drpd menjimatkan masa.... 
Tak susah nk pakai shawl macam tu, nk pakai dengan shawl material apa pon boleh pashmina ke, shawl plain jojet pon boleh, shawl cotton pon boleh... 
Ni bukan apa pon tak boleh tp apa pon boleh, kiranya kalau gayakan shawl macam ni tak banyaklah ragamnya...
Dan sebenarnya ada lagi gambar Nissa yg gayakan shawl macam tu tp segan la pulak nk letak gambar banyak-banyak walaupun dalam blog sendiri...








Bermulalah kisah Aku, Dia dan Blogshop
Maaf ya, Nissa tak biasa guna perkataan 'aku' jadik dalam karangan yg tak berapa panjang ni 'aku' akan ditukar dengan Nissa la ye...


Kisah Nissa, dia dan blogshop bemula disebabkan pada masa tu Nissa tengah 'demam' mencari Inner Syria Cotton (ISC).  Dengan menggunakan sedikit kudrat dan tulang empat kerat yg ada, Nissa pon menggunakan khidmat Encik Google utk mencari Inner syria cotton secara online, dan disebabkan Encik Google jugaklah Nissa, dia dan blogshop ditakdirkan utk bertemu... Dari situlah bermula sesi bargain dengan dia... Rupanya dia ni mudah dibawak berunding, kiranya harga pon tak beranilah nk tawar banyak-banyak kang kesian pulak tak balik modal cik Raffle ni, jadi runding pasal pos jela...
Dan memanglah banyak inner syria (ISC) dalam koleksi Nissa sekarang ni memang dibeli dari blogshop cik Raffle ni ye...
Ada jugak sikit lah koleksi shawl cotton Nissa yg dibeli dari cik Raffle jugak...
Sebab apa sikit je, sebab dh tak larat nk beli shawl aje... Yela, skrg ni ada je trend baru utk shawl kan... Jadi taknak la pulak membazir dgn shawl yg sedia ada melambak ni kan, jadi kenalah kurangkan sikit tabiat buruk yg suka membazir utk membeli tp tak pakai pun akhirnya...
Satu lagi yg Nissa suka pasal blogshop cik Raffle sbb cik Raffle ada ajar cara pakai inner cotton tu dan cara nk gayakan shawl, dia la modelnya dan dia jugaklah tokeynya... Hehehe, jangan marah aaa~~~
Sekarang ni pulak cik Raffle ada jual VCO tp kat blogshop baru beliau la agaknya...
Kat blogshop yg baru utk VCO tu pon cik Raffle ada buat contest jugak...
Kiranya ni Nissa cuba join dua-dua contest la kan... 
Manalah tahu kalau ada rezeki nanti dapatlah VCO free utk sebulan, jimat duit poket utk beli VCO :)





Bg Nissa sekarang ni blogshop cik Raffle yg jual shawl ni ok saja, link pon takde masalah...
Produk yg cik Raffle jual pun sangat latest dan ikut trend semasa okey...
Harga pon takdelah mahal dan memang berpatutan sebab student macam Nissa ni yg takde income pon boleh shopping online kat blogshop cik Raffle ni kan...
Selain tu kan, kat blogshop cik Raffle kita boleh tengok demo dan tutorial pakai shawl pon ada direct link nya, kalau nk order pon direct link nya takde masalah... Melainkan korang sendiri yg salah klik... Hahaha~~~
Nissa bagi contoh la kan kalau nk tengok cara pakai shawl, klik aje link "Tips Pakai Shawl" yg ada kat toolbar blogshop tu, direct je terus pegi kat page yg ada link utk tutorial pakai ISC dan shawl







Jom review sikit apa produk yg best kat blogshop Raflessia Collection ni selain item yg hot Inner Syria Cotton (ISC)


Inner Neck (Ada dua jenis, satu tu ada awning satu lagi takde awning)






Cotton Shawl





Shawl Rose

Oh ye, cik Raffle jugak bagi riben comel kaler pink utk setiap pembelian RM30.00!
Nk jugak, nk jugak!




Gambar-gambar comel tu hak milik cik Raffle dan patung comel milik cik Raffle
credit to Raflessia Collection










Omak oi, panjangnya entri utk contest kali ni...
Sekian :)













2 comments:

raflessia07 said...

holla. nantikan keputusan pemenang. btw, thx 4 joinin'!!~

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

hokey, mudah2an ade la pluang dpt hadiah :)